Ajankohta

6.8.2021 19:00 – 6.8.2021 21:00

Paikka

Haminan Bastioni

Hinta

340 €

Järjestäjä

Tampereen Suomalainen Klubi← Takaisin

Klubitraditioon kuuluu olla läsnä joka toinen vuosi marssittavassa Hamina Tattoo-tapahtumassa.  Niin nytkin kun Hamina Tattoo juhlii 30 vuotiasta historiaansa. 

Klubin retki starttaa Tampereelta perjantaina 6.8.2021.  Ajetaan Lahden kautta entiseen Jaalan kuntaan Heinolan kaakkoispuolella ja Jaalassa sijaitsevaan UNESCOn maailmanperintökohde Verlaan.  Siellä sijaitsee UPM Kymmenen omistuksessa ja ylläpidossa edelleen oleva Verlan teh­das­mu­seo, puu­hio­mo ja pah­vi­teh­das.  Ja lukuisa joukko muita rakennuksia.  Maailmanperintökohde Verlasta tuli vuonna 1996.

Verlasta ajetaan Kotkan Seurahuoneelle majoittumaan ja edelleen Haminaan, jossa Menu Bastion Buffee ennen illan marssishowta Haminan Bastion-holviravintolassa.  Klo 19.00 alkaa Bastionin muurien suojissa kansainvälinen Tattoo marssishow.  Sen päätyttyä klo 21.00 ajetaan takaisin Kotkaan yöpymään.

Hamina Tattoo festivaalin pääasia ja ehdoton kruunu ovat ainutlaatuiset marssishow’t Hamina Bastionissa. Maailman parhaiden sotilassoittokuntien akrobaattiset kuviomarssiesitykset ja briljantti soitto kisaavat kansainvälisten univormujen väriloiston kanssa Bastionin tapahtuma-areenalla.  Mukana ovat ainakin Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta, Kaartin soittokunta, Ranskan maavoimien suuri vaskisoittokunta, Japanin itsepuolustusvoimien soittokunta, Irlannin puolustusvoimien edustussoittokunta.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen tutustutaan hienoon Kotkan Merimuseo Vellamoon, jossa hieno merenkulkuun liittyvä esineistö.  Museossa on myös näyttely "Kohtalona Ruotsinsalmi", josta saadaan asiantunteva kuva Kustaan sotiin kuuluneesta Ruotsinsalmen meritaistelusta aivan Kotkan edustalla.

Lounaan jälkeen lähdetään kotimatkalle ja Tampereelle saavutaan illan suussa noin klo 18.00 aikoihin.

https://www.hamina.fi/tattoo/tapahtumainfo/

https://www.merikeskusvellamo.fi/