Ajankohta

7.6.2025 13:00

Paikka

Ilmajoen Ooppera-areena

Tapahtumaluokka

Kulttuuri← Takaisin

Viisitoistavuotiaan Katariinan (Wilhelmina Tómasdóttir) nuoruuden haaveet murenevat venäläisen miehittäjän mielivallan alla, ja samalla muuttuvat myös hänen pikkusisarensa Pirkittan (Minja Rantalainen) ja äitinsä Sofian (Erica Back) elämät.

Musiikkijuhlien 50-vuotisjuhlavuoden oopperan tekijöiltä on lupa odottaa paljon. Oopperan ohjaa Tuomas Parkkinen, jonka kädenjälkeä ovat Musiikkijuhlilla nähdyt menestysteokset Taipaleenjoki, Mannerheim ja Hiljaiset perivät maan. Libretosta vastaa kirjailija Anneli Kanto, joka tunnetaan suurista historiallisista romaaneistaan. Oopperan säveltää Uljas Pulkkis, jonka teoksissa on mieleenpainuvia melodioita ja draamantajua. Hän on säveltänyt aiemmin Musiikkijuhlille Kekkonen-oopperan. Lavastaja Juho Lindström ja pukusuunnittelija Leena Rintala luovat oopperalle yhtaikaa rujot ja mahtipontiset puitteet.
 

TARINA IHMISTEN SITKEYDESTÄ JA YHTEISTYÖN VOIMASTA

Libretisti Anneli Kanto

"Isoviha on merkittävä, ankara aihe. Juuri oopperan taidemuoto soveltuu sen käsittelemiseen, niin että kokemus ei ahdista vaan ravistelee ja ravitsee.
Tarina kertoo esivanhempiemme, tavallisten äitien, isien ja lasten kohtaloista ja kärsimyksestä mutta myös ihmisten sitkeydestä ja yhteistyön voimasta.
On ainutlaatuista, että ooppera esitetään sen tapahtumapaikalla, Pohjanmaalla, Kyrönjoen rannalla."

 

AJANKOHTAINEN JA MERKITTÄVÄ AIHE

Ohjaaja Tuomas Parkkinen: 

"Ilmajoen Musiikkijuhlat tunnetaan uraauurtavasta työstä uusien suomalaisten kantaesitysoopperoiden tilaajana ja tuottajana. Ilmajoen oopperoiden aiheet ovat usein käsitelleet Suomen historian käännekohtia ja kipupisteitä.

Isonvihan aika 1700-luvun alussa – Venäjän brutaali hyökkäys- ja hävityssota Suomeen – on sangen vähän käsitelty aihe suomalaisessa musiikkiteatterissa. Ilmajoen Musiikkijuhlat täyttää 50 vuotta ylpeästi valitsemallaan tiellä.

Minut valittiin taiteellisen työryhmän johtajaksi kaksi vuotta sitten. Ja siitä lähtien olemme työstäneet oopperaa. Ympärilleni on käsin poimittu joukkue, jolta sopii odottaa paljon. Itselleni Isoviha on neljäs oopperatuotanto Ilmajoella. Ja alkamassa on kahdeksas kesä ohjaajana Kyrönjoen kansallismaisemassa, suuren tarinan, aitojen tunteiden äärellä. Isoviha on ajankohtainen, kansallisesti merkittävä oopperan aihe. Syntyy uusi suomalainen kansanooppera, joka liikuttaa suuria joukkoja, puhuttelee, koskettaa."

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittautujan tiedot

+ Lisää uusi osallistuja


Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja
Poista osallistuja

Rekisteriseloste

Rekisteriseloste Rekisterin nimi:
Tampereen Suomalainen Klubi-verkkopalvelun käyttäjätietokanta

Rekisterin käyttötarkoitus:
Rekisterin tietoja käytetään käyttäjien tunnistamiseen, mahdollisten väärinkäytösten selvittämiseen ja mahdollisten teknisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseen.

Rekisterin sisältötiedot:
Henkilötiedot: Järjestelmään tallentuu käyttäjän etunimi, sukunimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, postiosoite ja -toimipaikka.
Tekniset tiedot: Käyttäjän vierailuista sivustolla tallentuu IP-osoite, selaimen tyyppi, vierailuajat sivustolla, kirjautumisaika ja uloskirjautumisaika.
Osallistumistiedot: Käyttäjän osallistuessa verkkokeskusteluihin tai palautekyselyihin niiden osalta tallentuu em. henkilötietojen lisäksi viestin otsikko, viestin sisältö ja lähettämisaika.

Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteriin tallentuu tietoja käyttäjien rekisteröityessä, päivittäessä omia tietojaan, kommentoidessa, osallistuessa keskusteluun tai jättäessä palautetta.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset
Palautelomakkeella kerätyt tiedot luovutetaan palautteiden käsittelijälle eteenpäin niiden vaatimia toimenpiteitä varten. Tietoliikenteen häirintään syyllistyneiden tietoja voidaan luovuttaa rikoksen selvittämistä varten. Rekisterissä olevien tiedot voidaan poistaa asianomaisen pyynnöstä. Tietoja voidaan luovuttaa voimassa olevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa.

Rekisterin suojaus
Käyttäjät voivat käsitellä osaa tiedoistaan kirjautumalla järjestelmään. Rekisterit ovat palvelimella, joka on suojattu asianmukaisesti.

Rekisterin vastuuyhdistys
Tampereen Suomalainen Klubi