Ajankohta

23.5.2022 17:00

Paikka

Marskin Sali

Tapahtumaluokka

Kurssit
← Takaisin

Yllättäen syntynyt, pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.  Sama tilanne voidaan kokea vesi- ja jätevesijohtoverkostojen toiminnassa, liikenteessä, teleliikenteessä, päivittäistavarakaupassa ja monissa muissa asioissa, joiden ongelmattomaan toimintaan olemme tottuneet sukupolvenmittaisesti vuosikymmeniä.

Häiriöiden sattuessa kodeissa tulee varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta. Kotoa tulee löytyä vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. On tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.  Miten pärjäillään jos verkkopankit ja pankkiautomaatit eivät toimi.

Kotitalouksien varautumisen merkitys on suuri ihmiselle itselleen mutta myös ympäröivälle yhteiskunnalle. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin omistamalla hetki aikaansa asiantuntijoiden tarjoamalle koulutukselle.

Ruutiukot järjestävät 72H-koulutuksen Suomalaisen Klubin jäsenille Marskin Salissa 23.5.2022 klo 17-20.  Koulutuspartnerina on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Hämeen piiri ja vastuukouluttajana piirin koulutuspäällikkö Harri Nummela.

Koulutuksen tarjoaa jäsenilleen Suomalainen Klubi.  Osallistujilta näin säästyvä 10 €/hlö osallistumismaksu suositellaan käytettäväksi kahvitarjoiluun. 

Ilmoittaudu Suomalaisen Klubin 72H-koulutukseen tämän sivun alalaidassa olevalla sähköisellä lomakkeella viimeistään maanantaina 16.5.  Tällä kerralla ilmoittautuminen ei johda maksunvälityspalveluun.  Osallistujia koulutukseen voidaan ottaa "Marskin Salillinen"

RUUTIUKOT - AINA AJAN HERMOLLA

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.