Ajankohta

3.5.2022 19:00 – 3.5.2022

Paikka

Tampere-talo Iso sali

Hinta

115 €

Tapahtumaluokka

Kulttuuri

Järjestäjä

Tampereen Suomalainen Klubi← Takaisin

Santtu-Matias Rouvali on tällä hetkellä lontoolaisorkesterin päävierailija ja uusi kiinnitys ylikapellimestarina alkaa kesällä 2021. Rouvali on toiminut Tampere Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 ja aloitti Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina 2017. Hän kuuluu maamme kansainvälisesti kysytyimpiin kapellimestareihin, joka kuluneella kaudella debytoi New Yorkin filharmonikoiden, Berliinin filharmonikoiden ja Concertgebouw-orkesterin vierailijana.

Konsertti oli määrä järjestää lokakuussa 2020 ja syyskuussa 2021, mutta koronatilanne siirsi sovittuja ajankohtia seuraavaan vuoteen. Lontoon Philharmonia-orkesteri on vieraillut Tampere-talossa kerran aikaisemmin talon avajaisvuonna 1990.

– Konsertin piti olla osa Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuotta, sillä lontoolaisorkesteri vieraili talossa myös avajaisvuonnamme elokuussa 1990. Erityisen säväyksen vierailulle tuo joka tapauksessa se, että Rouvali pääsee johtamaan uutta orkesteriaan Tampere-talon Isossa salissa, joka on hänen ja Tampere Filharmonian kotisali. Kansainvälisten tähtiorkesterien vierailut ovat aina merkittävä tapaus ja iloitsemme käynnistyneestä yhteistyöstä Philharmonian ja Musiikkitalon kanssa, sanoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

– Rouvalin ja Philharmonian yhteistyön kokeminen tulee olemaan unohtumaton elämys. Kiitämme lämpimästi Erkon säätiötä tuesta ja yhteistyöstä. Tämän tason vierailuja ei olisi mahdollista toteuttaa ilman tukea. Yhteistyömme Tampere-talon kanssa takaa sen, että voimme tarjota ainutlaatuisen vierailun entistä laajemmalle yleisölle Suomessa, kertoo Musiikkitalon talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg.

Konsertin ohjelma julkaistaan myöhemmin.  Konsertissa on väliaika.  Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja Musiikkitalo

https://philharmonia.co.uk/who-we-are/titled-artists/santtu-matias-rouvali/

----------------------------------

Ti 3.5.2022 klo 19 Iso sali
Lontoo Philharmonia-orkesteri
Kapellimestarina Santtu-Matias Rouvali

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.