Ajankohta

2.3.2022 17:30

Paikka

Tampere-talo

Hinta

110 €

Tapahtumaluokka

Kulttuuri
← Takaisin


 

Päätehtävissä loistavat Tuuli Takala ja Tuomas Katajala, oopperan ohjaa vuoden 2011 tapaan Tuomas Parkkinen.

Kolmikko on viimeksi tehnyt yhteistyötä Tampereen Oopperan kiitetyssä ja ylistetyssä Veljeni Vartija -oopperassa (2018). Teos kertoi vuoden 1918 tapahtumista. Pääparina nähtiin tuolloinkin Takala ja Katajala ja ohjaajana Parkkinen.

Tuuli Takala ja Tuomas Katajala ovat sukupolvensa lahjakkaimpia laulajia, suomalaisia maailmantähtiä. Viimeksi teimme verevää draamaa sisällissodasta, nyt vuorossa on monta astetta iloisempi teos, sanoo Tuomas Parkkinen.

Parkkiselle Taikahuilun erityisyys syntyy loputtomasta lapsenomaisesta kekseliäisyydestä, henkilöhahmojen ja tapahtumien runsaudesta, taianomaisesta fantasiasta ja Mozartin nerokkaasta musiikista. Taikahuilun vuoden 2022 ohjauksessa on mukana myös yllätyksiä:
– Olemme päivittäneet teosta. Myös uudet solistit tuovat ohjaukseen tuoretta rytmiä ja vauhtia. Jo vuonna 2011 näyttämöllä nähtiin kimalletta, show-elementtejä ja hämmästyttäviä taikatemppuja, Parkkinen sanoo.

Taikahuilussa kuullaan Tampere Filharmonian lisäksi Tampereen Oopperan kuoroa. Lisäksi tuotantoon etsitään laulavia nuoria esiintyjiä teoksen lapsitehtäviin. Haku käynnistyy syksyllä.
– Kaikki rakastavat Taikahuilua. Sen magiikkaa ja huumoria. Se on sopiva teos ensikertalaiselle eikä konkarikaan kyllästy siihen koskaan, Parkkinen kertoo.

Vuoden 2011 Taikahuilu on yksi Tampereen oopperan menestyneimmistä tuotannoista.
– Tämä Taikahuilu on jäänyt monelle yleisöstämme mieleen yhtenä Tampereen Oopperan lähihistorian värikkäimpänä ja vahvimpana tuotantona. Koronan oopperattomuuden perään on tärkeää uudelleen rakentaa yleisölle klassikko, jonka äärellä suru muuttuu iloksi. Huippusolistit, klassikkoteos ja sadun taika ovat vastustamaton yhdistelmä, täydentää Tampereen oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen.

Teoksen lavastuksen Kati Lukan suunnitelmien pohjalta uusii Tellervo Lappalainen. Pukusuunnittelu on Tarja Simonen ja sen uudelleen kokoaa Elina Vättö. Teoksen valosuunnittelusta vastaa valosuunnittelija Ville Syrjä. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Risto Joost, joka johtaa ensimmäisen teoksensa Tampereen Oopperassa.

Taikahuilun koko roolitus julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Oopperan esityskieli on suomi, teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.