Ajankohta

1.1.2022 19:00 – 1.1.2022 21:00

Paikka

Nokia Arena

Tapahtumaluokka

Kulttuuri← Takaisin

Upeita uutisia kulttuurin ja urheilun ystäville! Tuomme H. C. Andersenin rakastetun Lumikuningatar-tarinan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa. Tampereella joulukuussa 2021 avautuva Nokia Arena tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tälle kaikkien aikojen suurimmalle kotimaiselle jäätuotannolle, jossa ovat mukana taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity. Jääkiekkoilijoista mukana ovat Niklas Hagman, Marko Anttila, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo.

Suurtuotannon käsikirjoittaja ja konseptoija on kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan mm. Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista. Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein ooppera-, elokuva- ja balettisäveltäjä Tuomas Kantelinen. Show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti ja kansainvälistä mainetta Cirque de Soleilin tuotannoissakin niittänyt Mikki Kunttu.

Ohjauksesta ja koreografiasta vastaa merkittävistä musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista tunnettu Reija Wäre ja joukkokohtausten jääkoreografiasta mm. Marigold IceUnitynkin valmennuksesta tuttu Anu ”Jääskis” Oksanen sekä pukusuunnittelusta Suomen kansainvälisesti tunnustetuin pukusuunnittelija Erika Turunen.

Klubilla on varaus Lumikuningattaren parituntiseen ensi-iltaan 1.1.2022 klo 19.00.  Tulkaa heti alussa mukaan tutustumaan Tampereen ja koko maamme uusimpaan ja innostavimpaan tapahtuma-areenaan, jonka ympärille on rakentumassa kokonainen uusi kaupunginosa areenan ympärille rakentuvine tornitaloineen.  Ottakaa mukaan myös lapset ja lastenlapset.  Hekin haluavat nähdä areenan ja Lumikuningattaren.  Toivotamme tervetulleiksi kaikki jäsentemme ystävät ja tuttavat.  ILMOITTAUTUMIS- JA MAKSUAIKA PÄÄTTYY PERJANTAINA 17.9.21.

LUMIKUNINGATAR

Lumikuningatar (Snedronningen) on H. C. Andersenin kirjoittama satu, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1844. Suomen Lappiin sijoittuva satu on pisimpiä Andersenin satuja, josta on tehty lukuisia elokuva-, tv- ja teatterisovituksia.

Pohjoismaiseen mytologiaan perustuva Lumikuningatar on on eeppinen tarina maailman tärkeimmistä ja ajankohtaisimmista asioista. Jokaisella voi tulla eteen hetkiä, jolloin menee todella huonosti. Tuolloin olet todella onnekas, jos sinulla on yksikin ihminen, joka haluaa auttaa sinua. Kenellä tahansa meistä on mahdollisuus tehdä hyvää ja mahdollisuus valita tehdä hyvää. Ja kenestä tahansa ympärillämme voi tulla sankari, jos vain uskallamme auttaa toisiamme ja pyytää toisiltamme apua.

Rakastettu klassikkotarina nähdään nyt ensimmäistä kertaa jäällä, joka yhdistää suomalaisen taitoluistelun, jääkiekon ja esittävän taiteen huiput. Tarinan modernisoidusta sovituksesta vastaa valosuunnittelun, ohjauksen, käsikirjoituksen ja puvustuksen ammattilaisista koostuva, kansainvälisesti tunnustusta saanut, taiteilijaryhmä.

Luvassa on visuaalisesti hengästyttävän upea audiovisuaalinen kokonaistaideteos, jota tähdittävät maamme kansainvälisesti nimekkäimmät taitoluistelijat sekä jääkiekkotähdet.


TARINA

Alkuperäisessä sadussa Tihulaisten kuningas valmistaa itselleen taikapeilin, joka tuo epäonnea hyville ihmisille. Tihulaisten käytössä peili kuitenkin särkyy ja sen tuhannet miljoonat pienet sirpaleet leviävät ympäri maailmaa. Nämä sirpaleet joutuvat ihmisten sydämiin jäädyttäen ne ja muuttaen heidät pahoiksi.

Vuosia myöhemmin pieni tyttö ja pieni poika, Gerda ja Kai, asuvat suuressa kaupungissa. Kain isoäiti kertoo lapsille legendan Lumikuningattaresta, joka hallitsee lumihiutaleita.

Peilin sirpaleita joutuu Kain sydämeen ja silmiin. Kain luonne muuttuu: hänestä tulee ilkeä ja epäkohtelias. Hän tuhoaa hänen ja Gerdan istuttaman ruusupenkin, eikä välitä enää Gerdasta tai isoäidistään, koska pitää heitä rumina. Ainoa asia mitä hän pitää kauniina ovat lumihiutaleet.

Seuraavana talvena hän suuntaa kelkallaan markkinoille ja näkee suuren vaunun, jota Lumikuningatar ajaa ja seuraa häntä. Kaupungin ulkopuolella Lumikuningatar nostaa Kain vaunuunsa ja suutelee häntä kahdesti: ensimmäisellä kerralla puuduttaakseen hänet kylmältä ja toisella saadakseen hänet unohtamaan entisen elämänsä. Hän ei suutele Kaita kolmatta kertaa, koska se tappaisi hänet. Suudelmien seurauksensa Kai lähtee Lumikuningattaren mukaan.

Tästä alkaa sykähdyttäviä hetkiä ja jännitystä sisältävä seikkailu, kun hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan.

Esityksen tuottajat ovat Tampere-talo Oy ja Kantelinen Company. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.