Ajankohta

2.3.2024 19:00

Paikka

Tampere-talo

Hinta

115 €

Tapahtumaluokka

Kulttuuri← Takaisin

La Traviata II

 

Kiitos Tampereen Ooppera Wagnerin "Lentävästä Hollantilaisesta" . Verdin "La Traviata" tulee keväällä 2024 – Samuel Harjanne ohjaa, Marjukka Tepponen laulaa. Suomalainen Klubi on varannut jäsenilleen ensi-iltaan 2.3.2024 klo 19.00 lippukiintiön, josta voitte varata paikkoja tästä päivästä eteenpäin aina 31.1.2024 saakka.

Ohje:

Giuseppe Verdi:  "La Traviata", Tampereen Oopperan ensi-ilta 2.3.2024 klo 19.00.  Kuohuviinitarjoilu lipun varanneille Puistolämpiö 2:ssa klo 18.00.  Hinta 115 € sisältäen oopperalipun, vaatesäilytyksen, käsiohjelman ja väliaikatarjoilun.   Liput varattavissa ja maksettavissa Klubin tapahtumakalenterin ao. sivulla keskiviikkoon 31.1.2024 saakka.  Varauksen peruutuksesta ja maksunpalautuksesta perimme 15 € toimistomaksun.

 Avaa tapahtumasivu ja tee varaus itsellesi ja seurueellesi:   https://tapahtumat.tampereensuomalainenklubi.fi/tapahtumat/tampereen-ooppera-2.3.2024-la-traviata/
 

TERVETULOA TAMPEREEN OOPPERAAN!

 

Tampereen Oopperan ensi kevään suurtuotanto on Giuseppe Verdin (1813–1901) "La Traviata". Teoksen ohjaa oopperadebyyttinsä tekevä Samuel Harjanne, joka tunnetaan etenkin katsoja- ja arvostelumenestystä saaneista musikaaliohjauksistaan. Harjanteen viime vuosien meriitteihin lukeutuvat mm. Tampereen Teatterin Anastasia (2022), Tampereen Työväen Teatterin Come From Away (2022), Matilda (2021) ja Billy Elliot (2018) sekä Helsingin kaupunginteatterin Priscilla (2022), Pieni merenneito (2019) ja Kinky Boots (2018).  Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan roolin laulaa Marjukka Tepponen.

Harjanne:  ”Olen jo vuosia haaveillut oopperan ohjaamisesta. Taiteenlajina ooppera ei ole minulle se tutuin, ainakaan vielä, mutta minua on aina kiehtonut oopperalavojen suuret tunteet ja isot ilmaisumuodot. Saan kunnian ohjata ensimmäisenä oopperanani Verdin "La Traviatan", oopperamaailman kruununjalokiven, jonka musiikki on sykähdyttävän rikasta ja puoleensavetävää. Tuleva ohjaus tuntuu kaikin puolin kiinnostavalta ja motivoivalta”.

Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta, joka on johtanut Tampereen Oopperassa Verdiä aiemminkin: vuoden 2022 Naamiohuveissa (Un ballo in maschera) ja vuoden 2007 Aidassa. Teoksen lavastuksen suunnittelee Peter Ahlqvist, puvut Tinja Salmi, valot Ville Syrjä ja koreografian Jack Johansson. Tampereen Oopperan kuoron valmennuksesta vastaa kuorokapellimestari Heikki Liimola.

Traaginen suosikkiooppera

La Traviata kantaesitettiin Venetsiassa vuonna 1853, ja se on tähän päivään mennessä yksi maailman kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista. Tampereen Oopperassa teos on esitetty kaksi kertaa aiemmin, vuosina 1949 ja 1969.

Oopperan päähenkilö on kurtisaani Violetta, johon romanttinen Alfredo rakastuu. Violettan roolin tulkitsee sopraano Marjukka Tepponen, jolle traaginen hahmo on tuttu jo uran alkuvuosilta; Tepponen teki debyyttinsä vuonna 2008 Violettan roolissa Jyväskylän Oopperassa. Sittemmin Tepposen näyttävä ura on kantanut hänet keskeisille kansainvälisille ja kotimaisille esiintymislavoille.

Laulajan tuoreimpia rooleja ovat viime vuosilta mm. Cio-Cio-San (Puccini: Madama Butterfly, Oper Graz 2022–2023), Tatjana (Tšaikovski: Jevgeni Onegin, Metropolitan-ooppera 2022), Micaëla (Bizet: Carmen, Savonlinnan Oopperajuhlat 2022), Kreivitär (Mozart: Figaron häät, Seattlen ooppera 2022) ja Mona (J. Kuusisto: Jää, Suomen kansallisooppera 2019). Tulevista tehtävistä mainittakoon Julian rooli Gounodin Romeo ja Julia -oopperassa Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2023.

La Traviata -oopperan koko roolitus julkaistaan myöhemmin.

Oopperan esityskieli on italia. Teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.  Esitys kestää n. 3 tuntia ja sisältää yhden väliajan.

 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.